Viorel K

Rulota sh dar ca noua

56 postări în acest subiect de discuţie despre Rulota sh dar ca noua

Rulota sh dar ca noua

Viorel K

Am gasit pe mobile.de (se stie ca universul romanului se rezuma la mobile.de si emag), o rulota care mi-a atras mai mult atentia, weinsberg 390qd cara two (permite o incarcare ceva mai mare fata de cara one, deocamdata nu ma bucura neaparat ca nu am ce pune atat dar e un plus, poate “fixurile” adunate, butelie, mover, cort, panou+baterie sa duca prea inspre limita la cara one), an 2020, vanzator privat, folosita de 3 ori dupa spusele lui, 14.500e. Daca nu mi-or zice ca nu vand la ciumpalaci de Ro. In plus fata de dotarile standard+optionale sunt: cort (Wigo Rolli plus) zice ca a costat 2.369e, de care sotia e f incantata, antena satelit cu trepied (nu imi este de folos ca nu prea ne uitam la tv nici acasa, dar pot incerca sa o vand in tara sau sa negociez fara), usa de la intrare fractionata, geam la baie (in standard e doar pe tavan), racord exterior pentru apa cu umplere automata si protectie la supraplin, alte cateva maruntisuri pe care nu le mai descriu sa nu lungesc dar sporesc confortul. Locatia este destul de aproape de Olanda, daca nu bat palma cu neamtul pot da o fuga. Cei din tara inca nu au un termen de livrare, peste 2 saptamani ar trebui sa-i sun sa mi-l spuna dar am inteles ca e vorba de luni de zile. Si mi-a mai zis ca incearca sa le comande pe toate cu boiler pe gaz, evident contra cost, ceea ce este plusul pentru cele din tara (adica aproximativ 14.700+800 boilerul), alaturi de garantie, dar la rulote nu cred ca sunt probleme de noi ca la masini.

Cam care ar fi parerea voastra relativ rulota si la varianta sh dar de fabriatie mai recenta. Multumesc.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Gabriel Schuster

@Viorel K

O rulota SH de fabricatie recenta ofera siguranta lipsei "surprizelor", mai ales in zona infiltratiilor. 

Cortul este un plus, poti verifica caracteristicile si pretul online ( peste 2000 eur).

Boiler nou la exis costa 730 eur si se monteaza relativ usor.

Drumul in Germania tur/retur cu tot ce implica ( benzina , cazare minim 1 noapte, masa, acte vanzare, numar provizoriu, rovigneta masina, etc) este cam 1000 eur, PLUS problema circulatiei in perioada COVID!!!

Ai toate datele necesare sa faci tu calculele, sa vezi balanta intre aceasta rulota SH sau una noua. Spor!

  • Like 3
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

O dispoziție interna foarte inteligenta după părerea mea. As încerca să o iau fără cort, sunt multe corturi pneumatice mai ieftine, eu folosesc unul de la Kampa, dar și Obelink au o marca de-a lor în catalog la cca 250-300€.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

@Viorel K: cat a costat noua in 2020? Cat costa adunate toate acareturile optionale puse peste pretul din catalog? Apoi fa diferenta intre suma acestora si pretul cerut de privat, mai scade si 500 Euro negociati de amorul artei. Daca diferenta este mai mare de 4.ooo Euro incearca sa raspunzi la intrebarea: too good to be true? Daca raspunsul este da, incearca sa obtii VIN si verifica la asigurari daca a fost implicata intr-un accident (desi sunt slabe sanse sa fie actualizata lista). Rulota a fost inmatriculata pentru ca ai zis ca a zis ca a iesit de 3x cu ea, deci trebuie sa figureze intr-o baza de date! Daca nu are nici un accident in istoric, fugi si ia-o! :)

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gabriel I

Adica 14500 eur fabricata in 2019 si te duci tu sa o iei din Germania acum sau 14700 fabricata in 2021 si o iei din tara ?

Cum zice si @Gabriel Schuster te mai costa ceva si drumul ...

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adrian Mihai

Salut. Intervin si eu in calitate de proprietar Weinsberg model 2020 : 

Incepand cu anul 2020 producatorul a renuntat la usa fractionata inlocuind-o cu una solida dintr-o bucata. La fel din 2020 au schimbat tehnologia de fabricatie si au mai imbunatatit componente (ex. Frigiderul mare...) motiv pt care fata de model 2019, vea 2020 a costat cu 2.000 euro mai mult.

Ce spui ma face sa cred ca este model 2019 si este cu totul alta perspectiva.

  • Like 2
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Viorel K

@Bogdan Moldovan Am vorbit dupa amiaza asta si cu Peti. La sfarsitul lui martie primeste doua 390 din care pentru una s-a dat avans, pt cealalta ori dau si eu avans, ori la noroc sa fiu cel mai iute. Toate optionalele sunt din fabrica, sunt puse pe site degeaba ca optionale, sunt in dotarea standard de fapt. Boilerul il pune Peti acolo, 1250e cu totul, in fabrica ar dura mult caci au capacitate de productie redusa. Comparata cu cea din Germania, e fara geam la baie (doar trapa 25x25cm, ) fara usa de intrare fractionata, fara racord exterior la apa si evident fara cort. Pretul,  daca iese cu vreo 2-300e mai putin ca la Otopeni. Si in paranteza fie zis, cam tot ce vad legat de Peti pare ceva cam amatoricesc.

 

@Raul GSingura mea observatie la dispunere este patul transversal si accesul prin zona ingusta de mijloc. Daca chiar va fi incomod noaptea, vom face din masa pat si ne separam.:la-somn:Cu cortul e posibil sa ai dreptate, o sa mai studiez. O sa incerc si sa o iau fara.

 

@Gabriel IDaca scazi ce are in plus fata de cum vine din fabrica sunt niste mii de euro, nu chiar 4 cum a zis Laurentiu dar sunt. O sa angajez o discutie pe mail si mai pe departe o sa incerc sa le cer vin-ul, sper sa nu-i enervez.

Dupa socoteala mea, cred ca ma duc si ma intorc cu ceva mai putin de 1000e, nu stiu actele cat costa.

Am mai gasit una la un dealer tot cu acelasi fel de cort, nededesfacut, din 2016, la vreo 70km de prima, 13500e. Decii as avea si de unde alege. Nu ma cramponez neaparat de weinsberg 390 dar nu prea am gasit altceva, multe Sterkeman si Caravelair care zicea cineva pe aici ca nu ar conta pe ele si am luat de buna. Si cel mai important, la oricare alta nu am date prea multe in descrieri, asta macar stiu cum e din fabrica in amanunt.

In zona aia ploua la rand doua saptamani si nu ma duc pe ploaie,  nu imi ingreunez statutul de incepator. Intre timp mai vad ce mai apare si poate reusesc si ma si vaccinez, azi n-am reusit sa ma inscriu.


@Adrian MihaiM-ai pus serios pe ganduri.  Daca mai poti detalia putin din ce cunosti la ce se refera imbunatatirile, sa vad daca merita modelul nou. Sa stii ca eu urmaresc preturile de vreo 3 ani, sporadic dar totusi m-am uitat (de atunci au tot aparut probeleme care au amanat cumpararea rulotei) si a fost cam acelasi pret, cel putin la modelele mici, ba chiar a fost si o iarna in care au scazut sub 10000e. Anul asta sunt cu 1000e mai mult ca anul trecut, scumpite acum vreo saptamana.

 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gabriel I
25 minute în urmă, Viorel K a scris:

... O sa angajez o discutie pe mail si mai pe departe o sa incerc sa le cer vin-ul, sper sa nu-i enervez.

Ei ar trebui sa nu te supere pe tine caci tu esti cumparatorul. 😁

Modelul CaraTwo deja nu mai este in oferta celor de la Weinsberg anul aceasta dupa cum vad pe siteul lor, in rest subscriu si eu la ce spune @Adrian Mihai.

Si a mea e 2020 CaraTwo. Am luat varianta de 1500 kg MMA dar si documentatia pt 1200 kg in eventualitatea unei detarari.

 

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

Viorel lipsurile descrise de tine sunt un "plus" de fapt
Ușa dublă costa ma mai mult sa o repari, iar geamul este un pod termic.
Geamul de la baie lipsă te face sa ai privacy mai multă, coșul de sus este suficient.
Ușa dublă este utilă în caz ca ai copii mici, altfe nu își are rostul.
Noi am plecat pe ideea ca ", NICIODATĂ PAT TRASVERSAL" si ne-am cumpărat pat trasversal.
Ne plăcea foarte mult și varianta490 EU cu paturi singure ce se transforma în king size.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Arcadie Sandu

Daca va ajuta cu ceva, eu sunt in Duisburg si as putea sa va ajut doar in weekend ( in rest sunt plecat cu serviciu in zona hannover)

Am fost in toamna aceasta prin cateva paduri de rulote la granita cu olanda dar pana la urma am luat rulota din Romania 😉

Daca considerati util,   sunt la un telefon distanță 

  • Like 5

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

Fustinoni in Italia are diferite rulote noi pe stock, am văzut la ei pe site 390, 410, 420 etc

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Viorel K

 

@Arcadie SanduMultumim mult pentru disponibilitate. In caz ca ne vom decide pentru ceva din Germania, cel mai probabil ca vom apela la tine.

 

@Raul GNe-ai reorientat niste optiuni care duc la concluzia ca rulotele sunt ok cu ce vin din fabrica. Daca lucrurile stau asa, mai astept doua saptamani sa vorbesc si la Otopeni din nou, sa vad ei cand au promisiuni de livrare si cat de certe sunt. Vad pe net pe la dealeri termene de livrare gen mai, altii char octombrie. Oricum nu suntem amatori de iesit iarna asa ca 2 luni lejer pot astepta, dar daca din 2 se fac 4, din 4, 6 si mai dau si avans, raman blocat.

 

P.S. M-am mai lamurit cu o chestiune, de ce Weinsberg sunt mai ieftine. Cerand oferte si de la Adria, am vazut ca ei lucreaza cu optionale pe bune, alegi ce vrei unul cate unul. Posibilitatea asta, tradusa intr-o productivitate mai redusa la fabrica, se reflecta intr-un pret ceva mai mare. Problema valabila pentru toate marcile care lucreaza cu optionale "pe bune". Weinsberg vin din fabrica cu cele trei pachete incluse. Sunt prezentate ca optionale in scop de marketing, sa aibe un pret de plecare mai mic. Deci faptul ca Weinsberg sunt mai ieftine doar pentru ca sunt mai proaste, intr-o anumita masura pica. Parerea mea.


 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adrian Mihai

Si eu am avut de decis intre Adria si Weinsberg insa la acelasi model cu dotari standard sau asemanatoare diferenta de pret era de peste 2.000 euro in favoarea Adria si am luat Weinsberg. 

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gabriel I

Depinde ce intelegem fiecare prin “ mai proaste “. 
Cred ca fiecare producator vrea sa aiba cel mai mare pret de vanzare cu cel mai mic cost de productie/livrare.

Designul, accesorizarea, optionalele de fac resimite in pretul final...pe care esti sau nu dispus sa il platesti. 
Uneori, cand ma sperii ca o sa trebuiasca sa ne limitam iesirile la plimbarile in tara, cu infrastructura precara, campinguri cum le stim cu totii..: ma gandesc de ce am bagat banii in rulota cand imi era de ajuns cortul pe masina ( apropo, @Viorel K, te intereseaza un Weinsberg Caratwo 2020? 😁).

Cand imi aduc aminte cum e in cort pe vreme urata si ce comod si confortabil e in rulota parca imi revin in simtiri. 😁

PS. Vezi si cum e cu livrarea de la Otopeni, parca mie imi spusese de un cost de transport de la fabrica la dealer dar nu imi aduc prea bine aminte ( in oferta commerciala nu aparea).

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

Nu apare nici în Italia nici în Germania, se chiama preț franco fabrica, pe mine m-a costat 1500€.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Viorel K

Cand am discutat ultima data la Otopeni mi-a zis ca sunt valabile preturile de pe site. Acolo, in josul paginii, specifica: "preturile includ transportul si omologarea 1000e". Totusi o sa intreb.daca chiar e inclus. Peti mi-a zis ca transportul mai costa 300 si omologarea 200 e. Pet total ies cu vreo cateva sute de euro mai bine la Peti dar trebuie sa ma duc acolo, inclusiv daca am ceva probleme sau vreau sa fac ceva la rulota prin ei. 

 

@Gabriel IMa intereseasa rulota, insa modelul 390 sau poate si 400. Mai mare nu.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gabriel I

@Viorel K glumeam in legatura cu oferta!

Probabil din cauza pietei destul de putin dezvoltate pt rulote noi, dealerii autohtoni au putine in comun cu cei din vest.

Daca, in alte parti , distanta pana la dealer si service in garantie sau post garantie e un factor important in alegerea rulotei la noi... nu e cazul ( din pacate).

Nu mai vorbesc de posibilitatea de a viziona diverse modele de rulote sau de a achizitiona direct din stoc...

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adrian Mihai
9 minute în urmă, Gabriel I a scris:

@Viorel K glumeam in legatura cu oferta!

Probabil din cauza pietei destul de putin dezvoltate pt rulote noi, dealerii autohtoni au putine in comun cu cei din vest.

Daca, in alte parti , distanta pana la dealer si service in garantie sau post garantie e un factor important in alegerea rulotei la noi... nu e cazul ( din pacate).

Nu mai vorbesc de posibilitatea de a viziona diverse modele de rulote sau de a achizitiona direct din stoc...

Evident ca tehnica de vanzare a unui dealer se adapteaza la comportamentul / profilul psihologic al clientilor din Romania. 

Intrebare: cat de dispus este un roman sa platesca un agent cate sa face studiu de piata/oferte in locul lui ? Au zice ca mai bine face el un drum in Germania ca sa ii asigure dealerului german un profit decat unui agent roman ?

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Gabriel I

Corect, desi eu aveam in vedere volumul scazut de vanzari.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adrian Mihai

Si ca sa continui: la o discutie cu un patron de mag mi-a dat inca un argument ca sa conturez si mai bine profilul cumparatorului roman de produse noi pt rulotism : intru-an vinde 80 de autorulote si numai 20 de rulote desi pretul este de 4 -5 ori mai mare. Asta nu se intampla nicaieri in tarile cu o piata matura.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

Adrian în Italia camper vs rulotă 6500 la 1390 in 2020, 6300 la 945 in 2019.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dani M
La 1/19/2021 la 18:35, Viorel K a scris:

Nu ma cramponez neaparat de weinsberg 390 dar nu prea am gasit altceva, multe Sterkeman si Caravelair care zicea cineva pe aici ca nu ar conta pe ele si am luat de buna.

 

Sunt posesor de Sterckeman. Desi finisajele nu sunt la nivelul Tabbert, Fendt sau Hobby pot sa zic ca sunt foarte similare cu ce ofera Adria sau Weinsberg.

Legat de SH vs noua mi se pare filozofica discutia, evident ca noua e mai buna, dar si platesti niste bani in plus (pe rulota si optionale) care dispar in momentul cand ai folosit prima data rulota. Eu personal am ales una de 3-4 ani, relativ noua, dar alegerea e subiectiva.

  • Like 2
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Viorel K

@Dani M Corect, poti spune si ca e filozofica. Unii se simt foarte bine si in rulote mult mai vechi,  sau asa zic ei. Probabil fiecare cat are capacitata de a "inchide ochii" la urmele de folosire si de imbatranire,  vizavi si de capacitatea/disponibilitatea de plata pentru una mai noua.

Si asa e, alegerea e subiectiva, mi-a placut matematica si chiar si acum mai lucrez din cate o culegere la distractie, am facut tot felul de calcule, dar subiectivismul n-am cum sa il bag in nicio ecuatie, mai ales ca e prima rulota. Tu acum ai alege aceeasi varianta sa iei sh de 3-4 ani?  

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dani M

Da, oricat mi-ar placea sa am o rulota noua (obiectivism), tot una cu putini ani si intretinuta (nu care au fost inchiriate) as alege (subiectivism-pragmatism). Cred ca e acelasi rationament ca la masina, prefer una de 3 ani la 100-120k de km vs una noua. Si rulota noua si cea de 3-4 ani trebuie intretinuta si intretinerea costa cam la fel. La fel cu masinile.

E alegerea mea personala.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.