Vajko Mihai Gavril

Primele ieșiri cu rulota, ca începător

4 postări în acest subiect de discuţie despre Primele ieșiri cu rulota, ca începător

Primele ieșiri cu rulota, ca începător

Vajko Mihai Gavril

Crăciun fericit tuturor!

Demult nu am scris nimic, din cauza lipsei de timp precum și a serviciului , dar acum, de sărbători, mi-am făcut timp și mai "butonez" pe aici.

Doresc să povestesc prima noastră ieșire cu rulota, fiind începător. 

Se întîmpla pe la sfîrșitul lunii August, cînd am plecat pt. două nopți la Arieșeni (noi fiind din Arad). Pe drum totul a mers bine , rulota s-a comportat bine, mașina de asemenea, dar am întîmpinat o porțiune de șosea în lucru, cu gropile de rigoare și unde am simțit cum rulota se comportă altfel, adaptînd stilul de conducere acestui nou tip de provocare. Abordezi gropile cu viteză mai mică ca de obicei, aștepți să treacă și rulota de groapă și abia atunci începi să accelerezi mai ușor. Pe serpentine simțeam cum mașina trage , dar sincer, mă așteptam la ceva mai greu, dar avînd 138 CP. sub capotă, a fost o prea mică "încordare de mușchi".La frînări mă așteptam să simt cum mă împinge rulota, dar sa comportat exemplar. Înafara micilor izbituri la frînări mai bruște-probabil trebuie să fac ceva reglaje la proțap?

Ajunși la Gîrda , în centrul comunei am virat stînga spre peștera Scărișoara (închis din cauza pandemiei) și ne-am campat pe malul rîului Gîrda Seacă , în curtea unui localnic care avea afișat la șosea" loc de camping" pt. modesta sumă de 40 lei/noapte. Aici am apreciat adevărata valoare al Moverului, parcarea lîngă acel copac fiind o joacă de copil.Foto 1, 2

A doua ieșire a fost la Băile Herculane unde am campat la 7 izvoare în campingul dedicat rulotiștilor. Foto 3, 4.

Neavînd loc decît foarte aproape de șosea, m-am încumetat să cobor pînă la marginea rîului Cerna, lînga o altă rulotă, un loc foarte pitoresc dar la plecare nu am mai putut urca, m-a tras încă o mașină din trupa naostră.( de atunci cochetez cu ideea de a schimba actualul VW Touran cu ceva 4x4.

Din păcate această stațiune este în pragul colapsului, înafara faptului că găsești izvoare termale și drumeții de neuitat, stațiunea nu are de oferit mai nimic. Totul este în paragină, la un pas de prăbușire.

Ultima ieșire cu rulota noastră (pe care am butezat-o VIS)a fost în cursul zilei de ieri, cînd am plecat în stațiunea Moneasa. Foto 6

Dis de dimineață, după micul dejun servit acasă, am pornit la drum(104 km. pînă acolo)

Am oprit în mijlocul stațiunii într-un loc de parcare , de unde am pornit la pas să mai schimbăm puțin aerul de oraș. Am pornit căldura în rulotă ca la întoarcere să fie cald. Apropó inst. de încălzire Truma dă scînteie în continuu și după aprindere i-am scos bateria( s-a mai scris pe acest forum despre acest defect dar eu nu am găsit niciun răspuns)

Stațiunea în sine arată destul de bine, dar acum părea cam părăsită, ici-colo cîte o familie- două care au ieșit la plimbare.

Am luat prînzul în rulotă, la căldurică, sarmalele facute de soție acasă in oala de lut întrece orice meniu sofisticat în aceste vremuri !

Am căutat locuri de campare cu rulota pentru la vară cînd sperăm să treacă pandemia și să putem reveni pentru cîteva zile , dar exclus de festivalul clătitelot ( dacă se va mai ține) deoarece atunci e foarte aglomerat.Am găsit cîteva locuri promițătoare în apropierea ștrandului. Am mai observat că oglinzile mele suplimentare(tipul standard ce se atașeajă cu elastic) sunt cam mici, nu asigură suficientă vizibilitate retrovizoare.

Vă doresc Sărbători fericite și La mulți ani!

 

 

 

20201004_133958.thumb.jpg.66c0ed02b598bf840fc5d962cab4d2ce.jpg

20200815_173458.jpg

20200815_173432.jpg

20201004_134219.jpg

20201226_121808.jpg

20201226_154143.jpg

  • Like 11

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Fejer Antal

Mulțumim @Vajko Mihai Gavril pentru prezentare și poze! Multe iesiri reușite și drumuri bune vă dorim în continuare!:noroc:

 Sărbători fericite!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Viorel K

Multumim @Vajko Mihai Gavril. Povesti frumoase la gura sobei.

Dumul spre Moneasa era cam naspa,  l-au reparat?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vajko Mihai Gavril

Drumul spre Moneasa este reparat şi este chiar foarte bun , asfalt nou peste tot , însă nu au apucat sa traseze inca marcajele .

 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.