Viorel K

Chilipir sau teapa

8 postări în acest subiect de discuţie despre Chilipir sau teapa

Chilipir sau teapa

Viorel K

In colindarile pe site-uri cu vanzari rv-uri mai vad unele cu preturi (prea) mici de fac ochii mari.

De exemplu acest camper integrat din 2008, la 10.700e. E drept ca a fost inchiriat, dar alt cusur nu apare din descriere. Poate dintre cei cu experienta sa intuiasca niste probleme sau sa citeasca printre randuri. Daca ar fi pe bune, l-as lua in clipa urmatoare, desi e cam mare pentru mine.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Bogdan D.

La orice chilipir găsești și ai de gând să cumperi, prima regulă este să nu trimiți absolut nici-o sumă în avans pentru a-ți fi rezervată.

Am prieten care a pierdut 10.000 euro astfel...

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Viorel K

@Bogdan D. Multumesc pentru sfat.

Acum m-am uitat si pe site-ul celui care a postat camperul. Sunt mai multe la preturi de nu-ti vine sa crezi. Mai ca ar merita un drum pana acolo. La toate se zice ca au fost inchiriate, dar ce e putin curios, ca nu sunt doua la fel. Eu gandesc, asa cum am vazut si la noi, ca firmele care inchiriaza cumpara mai multe odata de acelasi fel, sau apropiat. Si de ce sunt asa ieftine. 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ovidiu-Betty

Salut Viorel❗

Trebuia să fi făcut niște capturi de ecran, pentru că anunțurile nu mai sunt active. 

Screenshot_20201017-170235.thumb.jpg.9c585c37d4a4cc2845007384b6b5be5a.jpgScreenshot_20201017-170255.thumb.jpg.69d297504f3f7c3a25e14c5cde46eff2.jpg

Ce-ți pot eu spune, având în vedere că am "pieptănat" un an de zile site-urile în căutarea unei autorulote, e că am găsit multe la prețuri de neratat, însă la o privire mai atentă (zoom pe toate laturile și colțurile) vei constata multe nereguli, în general la caroserie (rupturi, elemente lipsă sau lovite, zgârieturi) care pot fi extrem de costisitoare dacă nu au fost remediate la timp sau la interior, de asemena zgârieturi, elemente rupte sau stricate și/sau sisteme nefuncționale (apă, gaz, electric), sau probleme mecanice. 

Dacă fotografiile de pe site nu erau concludente, am solicitat vânzătorului fotografii suplimentare, astfel, de exemplu, am constatat la un Niesmann Bischoff că interiorul era extrem de uzat iar podeaua a fost colantată, ceea ce pe foto puse pe site nu se vedea (am observat asta mărind una din fotografiile trimise pe Whapp, un colț ridicat lângă frigider) și l-am întrebat ce s-a întâmplat cu podeaua. Astfel, nemaiavând încotro, vânzătorul mi-a spus că e colantată cu nu știu ce folie specială că i-a plăcut nevestisii. I-am mulțumit frumos de informații însă am spus pas. 

Ăsta e un exemplu. 

Un sfat prietenesc.... nimeni nu face "cadouri" ( camper din 2008 la 10. 700 € :default_doh:) , decât dacă nu vrea să scape de niște campere cu probleme. Mari❗

Ar fi ok de achiziționat de cineva care se pricepe și le poate pune la punct, pentru uz propriu sau revânzare la prețul corect. :noroc:

 

Modificat de Ovidiu-Betty
Corectat

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

O rulotă, nu autorulota din 2008 costă atât sau chiar mai mult. Anul acesta prețurile au explodat.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Viorel K

Acum am intrat si eu pe net si am vazut ca nu mai sunt active. O curiozitate in plus. 

Am avut in schimb site-ul deschis intr-un tab si pun 2 capturi de ecran.

 

Site1.jpg.ed7e6c98c7b15d110f5fb0844ebd1246.jpg

 

 

 

Site2.jpg.7a18c07361537526946913d688a5968d.jpg

 

în urmă cu 10 ore, Raul G a scris:

O rulotă, nu autorulota din 2008 costă atât sau chiar mai mult. Anul acesta prețurile au explodat.

 

Am auzit si eu ideea asta pe forum si initial am luat-o de buna. Parea si logic, toti oamenii cu scaun la cap, si slava domnului inca sunt destui, vor sa mearga in concediu intr-un fel de izolare si rulota e o varianta. Intamplator sau nu am pastrat in arhiva personala mai multe rulote de vanzare care m-ar fi interesat, cu datele lor, de acum 2-3 ani. Am cautat chiar si acum cateva modele la vanzare pentru comparatie si unele sunt cam tot pe acolo, hai sa zicem ca ar fi trebuit sa se mai ieftineasca putin pentru ca s-au mai invechit, altele e drept ca sunt ceva mai scumpe, nu contest, e posibil ca unii, nu multi, sa-si inchipuie ca pot obtine un pret mai mare acum, pe de alta parte e si destul de relativ sa le compari doar dupa pret si dupa an pt ca pot avea dotari de peste o mie de euro lejer, , n-am stat sa disec anunturile. Sau sunt intr-o conditie mult diferita ceea ce nu prea poti vedea din poze, Totusi parerea mea nu e ca preturile au explodat,  vorbesc de rulote 2005-2010.  La astea nu chiar asa vechi nici nu au cum sa explodeze pt ca cele noi pastreaza preturile normale si nu au cum sa se apropie de ele prea mult. Poate la cele foarte vechi, nu stiu, acolo nu am studiat.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad

:)

Imi amintesc din trecut "smenul" cu inelul (ghiul?) din haur.... Va (mai) amintiti acele vremuri?

Nu cred c-au disparut, sunt prezenti, dar cu "varianta up-datata" la cerintele cotidiene....

 

So, una peste alta, exista LINK-uri specifice (puse la dispozitie de site-ul mobile.de) pentru prevenirea fraudelor (cibernetice) ... trebuie cautate (traduse eventual!).

 

Cu aceste sfaturi NU VA ASUMATI RISCURI !

 

1. Sicherheit beim Autokauf (Siguranta atunci cand cumpara o masina)

""Cumpărarea de mașini SH este o chestiune de încredere.

De cele mai multe ori totul merge bine, dar încercările de fraudă sunt posibile. aflati cum să reduceți la minimum riscul de a cumpăra o mașină-bomba /imaginara/fictiva."" :)

2.Das sind die häufigsten Maschen von Betrügern ( O prezentare generala cu cele mai frecvente escrocheir / smen-uri)

"În cele mai multe cazuri, totul se desfășoară fără probleme atunci când cumpărati sau vindeti mașini SH. Dar, tentativele de fraudă sunt posibile. Aflați cum vă protejați cel mai bine."" :default_109:

3.Kodex für den Fahrzeughandel im Internet (Cod pentru comercializarea vehiculelor pe Internet)

"Comerțul cu mașini pe Internet este indispensabil. În special pentru comerțul comercial cu automobile, Internetul a devenit cel mai important mediu pentru domeniul serviciului public și inițierea contactelor." :default_big_grin:

4. Zulassungsbescheinigung: Betrug mit frisierten Dokumenten ( Certificatul  de inregistrare: Inselatorie cu actele cosmetizate!)

..............

1001. Altele !

 

Security when buying a car on mobile.de. :)

 

P.S.

Cine nu casca ochii, "deschide punga" !

 

 

Modificat de Mihai-Arad
--O__O--
  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
A. Daniel

Sunt multi tepari care iau poze de masini/rulote/campere de pe net (aproape)noi si le afiseaza la preturi ridicol de avantajoase. Anunturile apar de obicei dupa 8-9-10 seara si pana dimineata dispar, scoase fie de tepari fie de moderatorii mobile.de. Daca ai rabdare ai sa vezi aceeasi poza cu obiectul de vanzare in parti diametral opuse ale tarii. Majoritatea cer sa comunice "nur Whatsapp" si la fel vei vedea cum si numerele se repeta. Chestia e de ani de zile si chiar am discutat pe mail cu echipa mobile.de despre subiect. Ei stiu de lucrurile astea si muncesc din greu sa le elimine

  • Like 1
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.