Catalin Ene

Conversie Fiat Ducato L4H2

43 postări în acest subiect de discuţie despre Conversie Fiat Ducato L4H2

Conversie Fiat Ducato L4H2

Mihai-Arad

:default_doh:

... off topic, dar hai sa-ti raspund!

 

Totul se gasesti cu un simplu "search" --> AICI

 

""Art. 97
(1) Copiii cu varsta sub 12 ani sau cu inaltimea sub 150 cm trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor, iar cei cu varsta sub 3 ani se transporta numai in dispozitive de retinere omologate.
(2) Conducatorilor de autovehicule le este interzis sa transporte copii cu varsta de pana la 12 ani pe scaunul din fata, chiar daca sunt tinuti in brate de persoane majore, in timpul deplasarii pe drumurile publice.
(3) Se interzice conducatorilor de autovehicule, precum si persoanelor care ocupa scaunul din fata sa tina in brate animale, in timpul deplasarii pe drumurile publice.
(4) Se excepteaza de la obligatia de a purta centura de siguranta:
a) conducatorii de autoturisme pe timpul executarii manevrei de mers inapoi sau care stationeaza;
b) femeile in stare vizibila de graviditate;
c) conducatorii de autoturisme care executa servicii de transport public de persoane, in regim de taxi, cand transporta pasageri;
d) persoanele care au certificat medical in care sa fie mentionata afectiunea care contraindica purtarea centurii de siguranta;
e) instructorii auto pe timpul pregatirii practice a persoanelor care invata sa conduca un autovehicul pe drumurile publice sau examinatorul din cadrul autoritatii competente in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere;
(5) Persoanele prevazute la alin.(4) lit.d) sunt obligate sa aiba asupra lor certificatul medical, in continutul caruia trebuie sa fie mentionata durata de valabilitate a acestuia;
(6) Afectiunile medicale pentru care se acorda scutire de la portul centurii de siguranta, precum si modelul certificatului medical se stabilesc prin ordin al ministrului sanatatii publice, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei
."""

 

o alta sursa spune asa:

 

""

(1)Copiii cu o inălţime de pană la 135 cm pot fi transportaţi in autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă pentru conducător şi pasageri, denumite in continuare sisteme de siguranţă, doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare in scaun pentru copii instalat in autovehicul.

 

(1^1)Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică in cazul transportului in autovehicule destinate transportului public de persoane, precum şi in taxi, dacă in acesta din urmă copilul ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă. Transportul copilului in va;rstă de pană la 3 ani, in acest caz, se realizează sub supravegherea unei persoane, alta decât conducătorul de autovehicul.

 

(1^2)Copiii cu o inălţime de peste 135 cm pot fi transportaţi in autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă poartă centuri de siguranţă pentru adulţi, reglate astfel incât să nu treacă peste zona gâtului sau feţei, ori dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare in scaun pentru copii instalat in autovehicul.

 

(1^3)Prin dispozitiv de fixare in scaun pentru copii, in sensul prezentului articol, se inţelege un ansamblu de componente capabil să fixeze un copil in poziţia şezut sau culcat, care poate cuprinde o combinaţie de chingi ori elemente flexibile cu o cataramă de fixare, dispozitive de reglare, elemente de prindere şi, in unele cazuri, un scaun suplimentar şi/sau un scut pentru impact, ce poate fi ancorat la un autovehicul, ori un sistem constituit dintr-un dispozitiv parţial de fixare in scaun utilizat impreună cu centura de siguranţă cu rol de prindere a copilului sau de fixare a dispozitivului, cum ar fi, fără a se limita la acestea, scaun de siguranţă pentru copii, pernă de inălţare, care poate fi folosită impreună cu o centură de siguranţă pentru adulţi, portbebe-coşuleţ pentru sugari, scaun pentru sugari, chingă de ghidare, precum şi centură şi sisteme de centuri pentru copii.

 

(1^4)Dispozitivul de fixare in scaun pentru copii prevăzut la alin. (1) şi (1^2) trebuie să fie omologat şi adecvat pentru caracteristicile fizice ale copiilor. Clasificarea, reglementările privind standardele de omologare şi utilizarea acestor dispozitive in funcţie de grupele de masă şi componenţa sistemelor sunt prevăzute in anexa nr. 1F.

 

(1^5)Dispozitivul de fixare in scaun pentru copii se instalează pe locurile din spate ale autovehiculului, in conformitate cu instrucţiunile de montare furnizate de către producătorul acestuia, cum ar fi manual, prospect sau publicaţia electronică cu instrucţiuni care indică in ce mod şi in care tipuri de autovehicule poate fi folosit sistemul in condiţii de siguranţă.

 

(1^6) Prin excepţie de la prevederile alin. (1^5), tipurile de dispozitiv de fixare in scaun pentru copii care, potrivit instrucţiunilor producătorului, pot fi montate inclusiv pe locul din faţă destinat pasagerilor prin orientarea cu faţa spre direcţia opusă direcţiei normale de deplasare a autovehiculului se instalează pe acest loc doar in situaţia in care conducătorul dezactivează airbagul frontal corespunzător locului, chiar şi in cazul autovehiculului prevăzut cu un mecanism care detectează in mod automat prezenţa dispozitivului instalat şi blochează declanşarea airbagului frontal corespunzător locului, sau dacă autovehiculul nu este echipat cu airbag frontal corespunzător locului.

 

(1^7)Dispoziţiile prevăzute la alin. (1^6) se aplică in mod corespunzător şi in cazul tipurilor de dispozitiv de fixare in scaun pentru copii care, potrivit instrucţiunilor producătorului, pot fi montate inclusiv pe locul din faţă destinat pasagerilor prin orientarea cu faţa spre direcţia normală de deplasare a autovehiculului.

 

(1^8)Se exceptează de la obligaţia de a fi fixat sau prins cu ajutorul unui dispozitiv de fixare in scaun pentru copii ori de a purta centura de siguranţă pe timpul transportului copilul pentru care este eliberat un certificat medical de scutire pe motiv medical grav in care să fie menţionată afecţiunea care contraindică purtarea acestor sisteme de siguranţă.

 

(1^9)Transportul copilului in condiţiile prevăzute la alin. (1^8) se realizează pe locurile din spate ale autovehiculului. in cazul copilului in va;rstă de pană la 3 ani, transportul se realizează sub supravegherea unei persoane, alta decât conducătorul de autovehicul.

 

(1^10)Conducătorul de autovehicul care transportă un copil in condiţiile prevăzute la alin. (1^8) are obligaţia să aibă asupra sa certificatul medical, in conţinutul căruia trebuie să fie menţionată durata de valabilitate a acestuia. Dispoziţiile prevăzute la alin. (6) se aplică in mod corespunzător.

 

(2)Copiii in va;rstă de pană la 3 ani nu pot fi transportaţi in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă.

 

(2^1)Prin excepţie de la prevederile alin. (2), copiii in va;rstă de pană la 3 ani pot fi transportaţi sub supravegherea unei persoane, alta decat conducătorul de autovehicul, in autovehicule destinate transportului public de persoane, precum şi in taxi dacă in acesta din urmă ocupă orice alt loc decat cel de pe scaunul din faţă.

 

(2^2)Prin excepţie de la prevederile alin. (2), copiii in varstă de pană la 3 ani pentru care este eliberat certificatul medical prevăzut la alin. (1^8) sunt transportaţi in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă pe locurile din spate ale acestuia, sub supravegherea unei persoane, alta decat conducătorul de autovehicul. Dispoziţiile prevăzute la alin. (1^10) se aplică in mod corespunzător.

 

(2^3)Copiii cu varsta de peste 3 ani, avand o inălţime de pană la 150 cm, pot fi transportaţi in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunele din faţă."""

 

Viata are prioritate !

:noroc:

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Catalin Ene

M-am inspirat un pic de la Ionut Antonaru...Comandat doua scaune, renunt la peretele despartitor. M-am hotarat pentru omologare cu Mario Dobre (sta la doi pasi de mine,  am considerat asta un semn). 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin Ene

Am mai facut cate ceva in ritm de melc:

- montat la Mario scaunele

- podeaua din tego de 12 mm cu sabloane facute din polistiren

- scheletul bucatariei: blatul in zona mai ingusta e de 49 cm, loc de trecere intre scaun si blat 34 cm

 

bucatarie 2.jpg

bucatarie.jpg

podea.jpg

sablon.jpg

  • Like 4

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin Ene

Am montat o fereastra. Am facut un sablon dintr-o bucata de pfl (din care se fac fundurile de sifoniere). Sablonul n-a iesit super exact, insa diagonalele erau egale. Am mai compensat cand am taiat cu ferastraul pendular. Am mai avut de pilit vreun milimetru pe o latura. Trebuie fortata un pic tabla pentru ca e usor curba si fereastra e plana. Am folosit un singur tub de adeziv.

20210226_122357.jpg

20210226_121949.jpg

Modificat de Catalin Ene
Eroare de scriere.
  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Alin Opran

Geamul este cumparat de la belluna.eu? Ai o poza si cu partea de la interior, cea cu jaluzelele?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin Ene

@Alin

Da, de la Beluna. Nu am poza. Pot luni sa fac o poza cu partea cu jaluzele.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ilie Minea

Catalin , cat a costat geamul? Ar putea fi folosit si pe post de trapa? Vreau o trapa care sa fie foarte putin ridicata deasupra plafonului.Cele care se gasesc la exis, etc. sunt foarte inalte pana 8-10 cm deasupra plafonului. Ma poate ajuta cineva cu o sugestie de achizitie? Multumesc.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ilie Minea

P.S. Niste dimensiuni ale geamului.Multumesc.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin Ene
în urmă cu 16 ore, Ilie Minea a scris:

P.S. Niste dimensiuni ale geamului.Multumesc.

Cred ca ar putea fi folosita fereastra si ca trapa. 50 cm × 90 cm.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ilie Minea

Un pret?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin Ene
în urmă cu 18 ore, Ilie Minea a scris:

Un pret?

Am raspuns prin mesaj privat.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ilie Minea

ok

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin Ene
La 26.02.2021 la 21:36, Ilie Minea a scris:

Catalin , cat a costat geamul? Ar putea fi folosit si pe post de trapa? Vreau o trapa care sa fie foarte putin ridicata deasupra plafonului.Cele care se gasesc la exis, etc. sunt foarte inalte pana 8-10 cm deasupra plafonului. Ma poate ajuta cineva cu o sugestie de achizitie? Multumesc.

Nu stiu cat de bine se preteaza fereastra ca trapa. Exista un spatiu in care ar sta apa si garnitura nu stiu cat de bine etanseeizeaza in pozitie orizontala.

20210301_140426.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin Ene
La 26.02.2021 la 16:44, Alin Opran a scris:

Geamul este cumparat de la belluna.eu? Ai o poza si cu partea de la interior, cea cu jaluzelele?

 

20210301_135342.jpg

20210301_135301.jpg

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Alin Opran
La 28.02.2021 la 12:01, Catalin Ene a scris:

Am raspuns prin mesaj privat.

Imi poti da si mie in privat pretul?

 

La 26.02.2021 la 16:13, Catalin Ene a scris:

Trebuie fortata un pic tabla pentru ca e usor curba si fereastra e plana.

As fi interesat cam cat se indoaie tabla ca sa etanseze pe rama geamului... doresc sa achizitionez si eu 2 buc.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin Ene

Am montat cele doua trape. Lucrez la dulapurile suspendate. Ceva poze din procesul de facere.

20210326_150534.jpg

20210326_150536.jpg

20210326_150549.jpg

20210327_084027.jpg

20210327_094935.jpg

20210327_094944.jpg

20210402_080931.jpg

20210402_080950.jpg

20210408_102257.jpg

20210408_102313.jpg

20210408_102412.jpg

20210408_102415.jpg

  • Like 6

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

:bravo:

Spor în continuare @Catalin Ene ! :OK:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin Ene

Poze cu placarea din zona unei ferestre plus tavan. Placarea va fi cu rame si placaj lipit peste. Prinderea in suruburi si piulite nituibile.

20210416_141935.jpg

20210427_072418.jpg

20210427_072440.jpg

20210427_072444.jpg

20210427_080835.jpg

20210427_114930.jpg

20210427_115406.jpg

20210427_132532.jpg

20210427_133254.jpg

20210427_133402.jpg

20210428_102338.jpg

20210428_104301.jpg

20210429_113838.jpg

20210429_113900.jpg

20210429_113934.jpg

20210429_114027.jpg

20210429_114108.jpg

20210429_114524.jpg

  • Like 3
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.