Cristian Iovitu

Parere obiectiva despre dealer - daca exista membri ce pot da informatii/aj

13 postări în acest subiect de discuţie despre Parere obiectiva despre dealer - daca exista membri ce pot da informatii/aj

Parere obiectiva despre dealer - daca exista membri ce pot da informatii/aj

Cristian Iovitu

Buna dimineata,

Am pornit actiunea „cautarea” :) Desi initial ma gandeam sa iau rulota din Vest, dupa o analiza putin mai amanuntita ne-am hotarat sa alegem totusi piata din Romania - nu in ultimul rand, si pentru aparenta usurinta de a vedea/verifica efectiv rulota.

Despre zona Aradului am citit pana acum (inclusiv aici) ca e mai bine sa o eviti, mai ales „minunata” Pecica. Am gasit insa un vanzator (dealer, spune Autovit), care nu pare sa fie din „zona intunecata” si este din Vladimirescu, opusa Pecicai. Din cate vad, zona nu are „palatele” specifice, fiind aparent o zona curatica.

Rulota este aceasta (https://www.autovit.ro/anunt/alta-rulota-bailey-ranger-gt-60-an-2009-complet-mobilata-si-utilata-ID7GCu0i.html), nefiind chiar ceea ce imi doresc (are French Bed, pe care il urasc, la aproape 1, 85 metri inaltime), fiind pusa doar ca exemplificare. Dealerul are 245 de anunturi, dintre care mai multe rulote, marea majoritate englezesti.

Intrebarile sunt, de fapt: a mai luat cineva sau are cineva informatii despre acest vanzator și, doi, exista un prieten de aici dispus sa dea o mana de ajutor la vizionarea/verificarea/achizitia rulotei la fata locului?

De eventualele raspunsuri de la voi depinde daca vin, sau nu, la Arad, sa vad efectiv ofertele - n-as „baga” efectiv 1200 de kilometri degeaba (desi Aradul e oras frumos).

Multumesc,

Cristian

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Draghiciu Dumitru

Cere-i VIN -ul rulotei pentru a te convige ca este din 2009 si nu da nici un ban inainte de a vedea rulota. Casa unde este parcata rulota este casa de tigani. Eu cred ca este tigan.

 

Eu am cumprat rulota de la cineva din Dragasani si are tot timpul 9-10 rulote in curte sau aduce la comanda. Il gasesti pe olx rulote dragasani

Modificat de Fejer Antal
  • Like 2
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

Vânzătorul este țigan precum și fostul proprietar (celofanul de pe divan), la un ban așa mult se poate avea și garanție.

  • Like 1
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ciprian Mirescu

Salutare Cristian,

daca ai timp si vrei vezi ce am postat eu in descriere rulota mea, respectiv reparatii.

Pe scurt, sunt unul dintre cei care m-am riscat si am cumparat o rulota din Sebis (nu am gasit comentarii nasoale despre Sebis) desi este in zona Arad.

Am avut de ales din 4 bucatii de rulote si cred in proportie de 99% ca si celalate 3 ramase aveau porobleme.

Norocul meu a fost ca vanzatorul a acceptat sa ii dau diferenta de bani dupa ce face RAR-ul desi nu a fost incantat. Evident dupa ce am rezolvat problema cu inmatricularea a ramas doar problema cu reparatia (infiltratii panou lateral si frontal) care inca nu am terminat-o din lipsa de timp. Acum sunt avansat cu reparatia si sper ca in 2-3 saptamani sa fac prima iesire. 

Aici vreau sa multumesc inca o data tuturor celor de pe forum care au descris si ei lucrarile facute, sfaturile primite de la colegii de pe forum si nu in ultimul rand lui Bogdan C. 

Inainte sa cumpar rulota am vazut cateva si la un parc de rulote de la noi din zona, doar ca nu imi placeau prea mult cum aratau in interior la bugetul care il aveam eu atunci (max 4000 euro). Ce imi placea erau de la  6500euro dar puteai pleca cu ea in concediu direct.

Inca nu am tras linie la costurile cu reparatia, o sa descriu in topiul dedicat si finalizarea acsteia. Oricum am mai cumparat la ea, cauciucuri noi, rezervor apa, pompa apa, si mai trebuie cate ceva sigur....

In concluzie nu cred ca merita sa risti sa arunci cu bani si ulterior sa mai bagi mana in buzunar pentru reparatii de orice fel, fie ele infiltratii sau nefunctionarea unor echipamente (frigider, aragaz, pompa apa etc).

Odata cumparata,  pe vanzator nu mai il intereseaza nimic de rulota. Cand o vand nu au timp sa verifice nimic la ea si se gasesc tot felu de scuze si promisiuni din partea lor. (la mine la sunat cineva sa mearga la spital ca cica a avut un accident sora lui !!!)

Asta ii in mare "patania" mea cu cumparatul unei rulote (pe care mi-o asum) si ma consolez cu gandul ca mai am un pic si plec in vacanta cu rulota....

 

Sanatate la toata lumea si sa aveti iesiri minunate !

 :cu-rulota:

 

 

  • Like 2
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Salut, @Cristian Iovitu!

 

Stiu sentimentul de ardoare "sa am cat mai repede"! Insa doar uitandu-ma la poza acesta - Clipboard01.jpg.13d5da55daec98e4d1043fdee59411f1.jpg - si facand abstractie de "ambianta" din celelalte poze, as fugi de acest anunt mancand pamantul! Este o rulota cu infiltratii si cu un pret exagerat! Sunt convins ca nu a dat mai mult de 2.5oo Lire in Anglia la dealer, daca acel act este verosimil.

 

Iti recomand rabdare. Cat priveste rulotele englezesti, doar daca cumperi tu de acolo de la un dealer (recunoscut), poti avea incredere ca nu are infiltratii. De regula, dealerii acorda ceva garantie si, in plus, daca rulota are infiltratii, scad pretul mult si spun posibilului cumparator despre acest neajuns. Insa si la ei sunt dealeri si dealeri... Daca esti chitit pe rulota englezeasca, trebuie sa fi nascut in zodia porcului. Eu am preferat sa-mi aduc rulota din Olanda, dupa ce am cerut poze cu ceea ce m-a interesat. Nu mai am rabdare sa scriu detalii inca o data, dar gaseti in istoricul postarilor mele pe topicul de achizitie al lui @Calin Andritoiu cateva sfaturi.

 

Multa bafta!

  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu
20 minute în urmă, NRLaurentiu a scris:

trebuie sa fii nascut in zodia porcului

O eroare... comica! :)

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian Iovitu

@NRLaurentiu @Ciprianmirescu @Raul G @Draghiciu Dumitru Va multumesc tuturor pentru sfaturi, sunt extrem de pretioase. Pentru moment - si datorita sfaturilor voastre - am abandonat zona Arad. Voi merge in week-end la domnul de langa Brazi (PH) despre care am inteles sa sunt pareri ok pana acum si, poate, saptamana viitoare, la Brasov (plec oricum in zona o saptamana).

Intre timp, mai citesc pe forum. Pentru Rulote Dragasani, ar fi etapa a doua, daca reusesc sa ajung acolo.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Raul G

Sa îți mai dau un pont, într-un forum găsești multe informații, inclusiv istoricul a ceea ce vine pus în vânzare.....sigur ai înțeles despre ce este vorba

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Insa sunt rare vanzarile de jucarii proprii! :)

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Lucian Prodan

@Cristian Iovitu

Salutare,

Si eu sunt in acest proces...Am studiat mult, am cautat pe multe site-uri, am mai intrebat in stanga si in dreapta... Nu dau sfaturi, dar imi dau cu parerea.

Rulota despre care vorbesti imi pare  scumpa. E mai noua, dar lipsesc dotari ce sunt importante: motor mover, cort, panouri solare... 

Despre starea rulotei, iti poti da seama doar la fata locului, dar parfurmul de pe masa spune ceva...

De adus din Anglia, asta ar fi o metoda foarte buna, tinand cont ca de obicei ti se spune ce probleme are. Dar din cate am inteles eu e mai greu. Nu poti merge cu masina ta, ci trebuie tractata de o masina inmatriculata acolo.

Cat despre dealer, nu e chiar dealer... E ceva revista de publicitate, care posteaza anunturi si pe Autovit, si OLX. Ca sa iei legatura cu vanzatorul, trebuie sa suni la numarul de telefon din anunt.

Eu am ajuns la concluzia ca mai bine iau o rulota inmatriculata in Romania, de la cineva ce face upgrade (sau ceva de genul). Poate riscul e mai mic. Si ca sa fiu mai specific ca @Raul G, pe forum e o sectiune de vanzare rulote.

Daca gasesti o rulota si vrei sa isi mai dea cineva cu parerea, poti pune o intrebare pe forum si poate e aproape de cineva care se pricepe. Am observat ca sunt tare de treaba rulotistii. :-)

In rest mult succes. Sa ne tii la curent...

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

@Lucian Prodan, m-am referit la foaia de V-C pusa in anunt intre englez si S.C. Zmeurica S.R.L. din Arad!

 

Atentie mare si la rulotele autohtone! Sunt inmatriculate in Romania, pe numele proprietarului, se vede in acte ca sunt de ceva ani in proprietatea respectivului, dar pot avea probleme mari! Am vazut un Fendt din 1995 prin Voluntari (langa Bucuresti), arata bine pe exterior, binisor in interior - dar cu miros in ciuda unui parfum. Avea si baterie de acumulatori Pb, mare cat o zi de post (si grea!), avea panou solar (montat de Olandez... cf. vanzatorului), intr-un cuvant era dotata si vanzatorul tinea cu dintii de pret! Chiar mi-a si demonstrat, la interior, ca "nu are infiltratii"! Doar ca la partea inferioara, la colturi si la carene era putrezita podeaua (a trebuit doar sa ma aplec si sa pipai, fara a ma baga cu totul pe dedesubt - cine stie ce mai descopeream! :) Doar de amorul artei, am incercat sa negociez in jos pretul, aratandu-i problemele respective. Nici n-a vrut sa lase macar 50 Euro! Este o tactica/tehnica de a sustine ca pretul e corect, iar deficientele sunt in cel mai rau caz... minore! Si cauzate de vechimea rulotei, pentru ca nu exista rulota veche fara problemele semnalate. Eh, eu zic ca exista si fara infiltratii! :)

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cristian Iovitu

O sa fiu cu ochii cat cepele, am vazut video pe unde sa ma uit, mi-am descarcat documentul cu puncte de verificat si poate la momentul vizionarii o sa am si sprijin din partea cuiva cu mai multa experienta.

Ca intotdeauna, e greu inceputul daca vrei sa pornesti bine :) Referitor la sectiunea de vanzari, am vazut ca sunt multe anunturi din 2018, 19 etc, la care nu mai stiu care este statusul rulotei (uneori se spune `vandut`, alteori nu)....

Asa cum spuneam dimineata, rulota aia de la Arad trimitea de fapt la `dealer`, nu este modelul pe care il vrem (in primul rand si pentru ca nu stim ce vrem :)) ).

Multumesc pentru ajutorul continuu!

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adalbert Tiberiu
în urmă cu 10 ore, Cristian Iovitu a scris:

Buna dimineata,

Am pornit actiunea „cautarea” :) Desi initial ma gandeam sa iau rulota din Vest, dupa o analiza putin mai amanuntita ne-am hotarat sa alegem totusi piata din Romania - nu in ultimul rand, si pentru aparenta usurinta de a vedea/verifica efectiv rulota.

Despre zona Aradului am citit pana acum (inclusiv aici) ca e mai bine sa o eviti, mai ales „minunata” Pecica. Am gasit insa un vanzator (dealer, spune Autovit), care nu pare sa fie din „zona intunecata” si este din Vladimirescu, opusa Pecicai. Din cate vad, zona nu are „palatele” specifice, fiind aparent o zona curatica.

Rulota este aceasta (https://www.autovit.ro/anunt/alta-rulota-bailey-ranger-gt-60-an-2009-complet-mobilata-si-utilata-ID7GCu0i.html), nefiind chiar ceea ce imi doresc (are French Bed, pe care il urasc, la aproape 1, 85 metri inaltime), fiind pusa doar ca exemplificare. Dealerul are 245 de anunturi, dintre care mai multe rulote, marea majoritate englezesti.

Intrebarile sunt, de fapt: a mai luat cineva sau are cineva informatii despre acest vanzator și, doi, exista un prieten de aici dispus sa dea o mana de ajutor la vizionarea/verificarea/achizitia rulotei la fata locului?

De eventualele raspunsuri de la voi depinde daca vin, sau nu, la Arad, sa vad efectiv ofertele - n-as „baga” efectiv 1200 de kilometri degeaba (desi Aradul e oras frumos).

Multumesc,

Cristian

Na hai sa iti zic eu ceva, eu sunt nascut crescut in Arad, eu am bataut de multe ori tot judetul Arad cu gandul ca o sa dau marea lovitura cu o ruloat cumparata de la romales, dar pana la urma am ajuns ca dupa ce am vazut multe, , , , chetii puse pe un sasiu, , , ca rulote nu le pot numi am ales sa plec si sa imi cumpar una din Cluj, iar faptul ca nu se vad multe palate in jur se datoreaza celui care a facut poza, nu te lasa dus in eroare crede-ma!!! 

Stiti pe ce mizeaza acesti , , , vanzatori, , ?pe faptul ca vine omul de la sute de km si cand isi da seama ca nu e chiar asa ca si in poze ce a vazut sau nu s-au facut poze si prin locurile cu probleme, atunci incepe tiganela din partea lor adica, incep sa lase din pret pana ori cumperi aia ce ai vazut ca nah tu ai venit dupa aia, ori iti ofera ceva mult mai ieftin ca doar nu o sa mergi acasa dupa atatia km fara rulota nu?? asa ca mare atentie:default_big_grin:

  • Like 4
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.