Dragos M

Grecia adopta noi masuri pentru calatori incepand cu 1 Iulie

9 postări în acest subiect de discuţie despre Grecia adopta noi masuri pentru calatori incepand cu 1 Iulie

Grecia adopta noi masuri pentru calatori incepand cu 1 Iulie

Dragos M

Avand in vedere ca sunt destul de multi care vor merge in Grecia in zilele/saptamanile urmatoare, de la 1 Iulie Grecia vine cu noi masuri pentru cei care intra in tara...

 

Am tradus mai jos (cu Google translate) ceea ce spune documentul oficial care il gasiti aici: https://travel.gov.gr/#/ 

 

Bine ați venit în Grecia!

Începând cu 1 iulie 2020, guvernul elen a stabilit modul în care țara îi va întâmpina pe călători, va efectua screeningul de diagnostic necesar și îi va menține pe toți în siguranță pe tot parcursul sezonului.

Formularul de localizare a pasagerilor (PLF) este un element cheie în planificare. Toți călătorii sunt obligați să completeze PLF cu cel puțin 48 de ore înainte de a intra în țară, furnizând informații detaliate despre punctul de plecare, durata sejururilor anterioare în alte țări și adresa șederii dvs. în Grecia.

 

Protocol pentru sosirea la frontierele terestre
Sosirea persoanelor la punctul de control. Toate persoanele care intră în țară trebuie să depună un formular de localizare a pasagerilor (PLF) completat la sosirea lor.
Pașaportul și controlul vamal sunt efectuate și codul QR unic de răspuns rapid (QR) al fiecărei persoane primite este verificat pe ecranul telefonului mobil sau pe formularul tipărit cu codul QR.
În funcție de codul acestora, persoanele care intră sunt direcționate de către personalul de securitate, fie către zona de screening sau au voie să își continue călătoria până la destinația finală din țară, primind instrucțiuni de la personalul de frontieră, cu privire la, în special, la acțiunile necesare în cazul în care apar simptome. de infecții respiratorii, caz în care trebuie să contacteze imediat Centrul de operații al Organizației Naționale de Sănătate Publică (EODY). Dacă persoanele care sosesc intenționează să aibă multiple opriri în Grecia, trebuie să declare acest lucru și să raporteze destinația inițială și itinerariul lor de călătorie pentru următoarele 7 zile. Unitățile mobile de sănătate EODY (KOMY) vor funcționa continuu la punctele de control la frontiera terestră.

Până când rezultatele screeningului devin disponibile, persoanele care sosesc care sunt testate pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 sunt obligate să se autoizoleze la adresa destinației finale, așa cum este declarată pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). Datele lor sunt introduse în sistemul de informații EODY, care este conectat la registrul COVID pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care cineva se dovedește pozitiv. După finalizarea proiecției, aceștia intră în țară, primind instrucțiuni cu privire la auto-izolare până la anunțarea rezultatelor screeningului lor.

Toți pasagerii trebuie să respecte toate măsurile de igienă preventivă necesare (utilizarea măștilor și distanțarea fizică / socială).

  • Like 4
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Radu Catalin

Eu ar fi trebuit sa plec pe 4 iulie. Am renuntat. In vama va fi nebunie !!! Se va sta in asteptare multe, multe ore. Daca prinzi 2-3 autocare va fi groaznic pana completeaza fiecare turist formularul.

E in limba engleza si e destul de laborios. Trebuie sa declari unde stai, cat stai si pe unde te plimbi. Teoretic, formularul trebuie completat online cu 48 de ore inainte de a trece granita. Primesti un cod de bare pe care il listezi sau il tii pe telefon. Pe baza acelui cod de bare vei fi luat in evidenta de autoritatile elene si tot pe baza lui poti fi fericitul castigator al unui test COVID pe banii grecilor.

Daca ai "norocul" sa fii tras la sorti pentru testare esti obligat sa te autoizolezi in hotelul in care vei sta 1-2 zile pana vine rezultatul. Se vor utiliza teste rapide care au o marja de eroare pana la 70 %. Daca esti pozitiv, te vei bucura de un concediu de 14 zile pe banii guvernului grec. In spital vei face un nou test PC-R. S-ar putea sa fie negativ, dar tot vei mai sta 2-3 zile pana vine rezultatul. Asta daca isi aduce cineva aminte de tine si te externeaza. Dupa o poveste de asta, mai are cineva chef de concediu ? Cu cea mai mare parere de rau eu am renuntat la Grecia. Cel putin deocamdata....

 

PS Pe greci i-a inspaimantat faptul ca desi de la inceputul pandemiei in Halkidiki nu au avut nici un caz, de saptamana trecuta au aparut 4 doar pe Sithonia. Romania e tara "rosie" pentru autoritatile elene ... cam cum era Italia si Spania pana nu demult pentru noi.

  • Like 1
  • Upvote 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dragos M

@Radu Catalin am mutat aici postarea ta pentru ca era deja acest topic cu aceasta stire..., ti-am lasat comentariul tau asa cum l-ai scris .

 

Parerea mea este ca nu ne va testa pe noi Romanii daca nu am fost in alte tari de curand, daca nu am avut contacte directe cu infectati..., ma rog, asa sper ca si eu vreau sa plec undeva pe week-end... :default_big_grin:

Vom vedea de maine ce va fi... :salutare!:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ionut Antonaru

Dragos sa ne tii la curent. Si eu am 90% programata o iesire la greci incepand cu 19 iulie. Sper sa nu se schimbe in rau situatia pana atunci.

Noi mergem in kefalonia, speram sa fie mai bine decat pe continent.

Toate cele bune.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Catalin
în urmă cu 15 ore, Dragos M a scris:

Parerea mea este ca nu ne va testa pe noi Romanii daca nu am fost in alte tari de curand, daca nu am avut contacte directe cu infectati..., ma rog, asa sper ca si eu vreau sa plec undeva pe week-end... :default_big_grin:

Salut @Dragos M 

Am prieteni stabiliti in Grecia de ceva ani de zile si i-am rugat sa-mi spuna cum se vede de la ei chestiunea asta...de la radio, TV, ziare, net... In general, romanii sunt vazuti bine de greci. La nivel general, al constiintei publice noi romanii suntem un fel de "frati" ai lor pentru ca in primul rand suntem ortodocsi. Apoi, in scoala generala ei invata la istorie ca  pe timpul prigoanei otomane impotriva grecilor, conducatorii Eteriei, organizatia care lupta pentru libertate importiva Imperiului Otoman, au gasit refugiu in Tara Romaneasca. De fapt, Alexandru Ipsilanti era ruda prin alianta cu Constantin Brancoveanu... asta dpdv istoric. Apoi, in anii 70-80 foarte multi tineri greci au studiat in Romania - multi medici de azi au studiat la Bucuresti -... Asa ca grecii ar printre ultimii care ar avea ceva cu romanii....

       DAR... protocolul lor pentru strainii care le viziteaza tara, indiferent de nationalitate,   are o prevedere care obliga la testarea, prin sondaj, a turistilor. Ei spun ca isi doresc ca cel putin 30% din turisti sa poata fi testati prin sondaj, indiferent ca intra prin aeroport, pe sosea sau pe mare. Mie mi se pare un procent foarte mare, nu cred ca-l vor atinge, dar se vor stradui...cel putin in primele luni...

       La nivelul mentalului colectiv grecii abia au inceput sa se sperie... Ei au avut foarte putine cazuri si se simteau foarte bine cu situatia. Multi politicieni chiar au incercat sa faca presiuni pe guvern sa nu deschida tara pentru turism de masa - politicienii lor sunt muuult mai rai ca ai nostri :) Au avut ceva cazuri in Atena si in Salonic... Dupa 1 iunie au inceput sa se inmulteasca si la ei, in mod constant, au inceput sa apara in special in zonele turistice...firesc... Si opozitia a explodat !!!! guvernul fiind nevoit sa inaspreasca regulile, dupa cum s-a vazut. 

       Problema nu e acea declaratie.. ea a fost introdusa mai demult pentru turisti. Se facea cu pixul, pe hartie. Ci faptul ca acum se completeaza doar online, cu 48 ore inainte si poti fi selectat aleator pentru testul rapid.... care din pacate are o rata de eroare foarte mare si daca e pozitiv trebuie confirmat de 2 teste PC-R. Si dupa testul rapid trebuie sa te autoizolezi 1-2 zile in hotelul in care declari ca te cazezi, iar daca e pozitiv, urmeaza sa te interneze si sa-ti faca 2 teste PC-R... asta inseamna inca 2-4 zile in spital. Daca iese negativ, poti sa te reintorci sa-ti termini concediu... Asta ma nelinisteste, respectiv faptul ca primul test e rapid, iar rata de eroare e mare... Acum, sigur, asta e procedura standard explicata la TV... S-ar putea sa nu fii selectat sa faci testul, s-ar putea sa fie negativ din prima, s-ar putea.... s-ar putea... sunt prea multi de "s-ar putea" si parca nu mi-as risca concediul, si asa scurt...

       M-am gandit si eu cum vor proceda cu rulotistii/camperistii care, de regula, nu au un loc fix in care sa fie cazati pentru o perioada mai mare de timp... Nu mi-am raspuns la aceasta intrebare... In plus, cred, nu am informatii certe in acest sens, ca anul acesta off-campingul nu va mai fi tolerat... In primul rand de populatie, care a inceput sa fie tematoare - sa ne amitim care era starea de spirit a constiintei publice cand veneau din Italia si Spania valuri de romani....

      Sper doar sa ma insel eu si sa nu fie chiar asa...

Vacante placute !

 

  • Like 4
  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Catalin

"... A existat numai o ţară frumoasă
La o margine de mare
Unde valurile fac noduri albe,
Ca o barbă nepieptănată de crai
Şi nişte ape ca nişte copaci curgători

..................................................

Si pentru ca toate acestea

Trebuiau sa poarte un nume,

Un singur nume...." {Marin Sorescu}.... grecii i-au spus Promachonas, iar bulgarii Kulata... :):):) ... Un singur punct de trecere al frontierei pe sosea... Oare 7-8 ore de stat in vama va fi  mult ? va fi putin ?... ramane de vazut !

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dragos M

Deja ne gandim serios sa amanam plecarea in Grecia..., vom vedea ce va mai fi..., momentan se sta in vama la Kulata 6 ore... (si poate daca esti mai ghinionist sa fi si testat...) :default_big_grin:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NRLaurentiu

Va ard asa rau anvelopele? :)

 

Stati in tara!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Catalin
în urmă cu 7 ore, NRLaurentiu a scris:

Va ard asa rau anvelopele? :)

 

Stati in tara!

:) e greu... e tare greu :) Din 2oo4 am fost in fiecare an in Grecia...cel putin o data sau de 2 ori pe an...  Pe insule, pe continent, cam peste tot... Cu masina, cu avionul si de cativa ani, cu rulota... Maine ar fi trebuit sa plecam, macar 7 zile, nu mai mult...deocamdata... dar.... ?!? din pacate cred ca cel putin pana in septembrie nu o vom face...  Poate se mai relaxeaza lucrurile, sanatosi sa fim :) 

  • Like 1
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.