Catalin Eco

Concediu camping Armenistis - Sithonia, Grecia

16 postări în acest subiect de discuţie despre Concediu camping Armenistis - Sithonia, Grecia

Concediu camping Armenistis - Sithonia, Grecia

Catalin Eco

Kalimera din Sithonia!

Am ramas dator cu cateva informatii.

P00624-201009.thumb.jpg.85adeea0befb6c1fc57f7e46a0e8ae85.jpg

Plecat pe 25.06.2020 din Bucuresti, pe la ora 03:40, ajuns in camping Armenistis la ora 16:20. Deci, total timp, 12h 40 min.

P00625-163842.thumb.jpg.059f801c5186093fd07e1a79804ce6ea.jpg

Drumul bun in general, cu exceptia unei portiuni de cativa km intr-o localitate din BG, cu vreo 30 km inainte de a intra pe autostrada spre Sofia, destul de liber cu exceptia autostrazii din dreptul Salonicului unde ne-a si plouat zdravan. Timp total petrecut in vami, vreo 60 min (30 min la Ruse si 30 min la Kulata). Alte doua opriri pe traseu pt alimentari, in total vreo 30-40 min.

La bulgari, cum am spus, trebuie completata o declaratie. Noi, adultii, o completasem de acasa pe cate un A4, dar cand am ajuns acolo... cica nu e buna. Ne-a dat un vames roman o alta declaratie, identica ca continut, dar imprimata pe un sfert de A4. Am completat doua pentru noi adultii si inca doua pt cei doi copii din dotare, cu numele lor si datele noastre de contact.

 

Per total am 828 km la bord, viteza medie de deplasare 62 km/ora,  P00626-101658.thumb.jpg.9ad80d61d5c972cc18267cfea92eac2e.jpgconsum 13%, benzina

P00626-101647.thumb.jpg.ef78b25b1035e51655283b0d38a53d1a.jpg

(auto Ford Kuga 1.5 EcoBoost, 120 cp, cuplu de 240 nm, la pachet cu o rulota Avondale 470 Dart din 2007, cu MMA 1200 kg).

 

Vor urma impresii din camping, dar pe un alt topic, acesta fiind dedicat altui camping de pe Sithonia.

  • Like 10

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Fejer Antal

Salutare @Catalin Eco distractie placuta si multe :default_sun33: 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin Eco

Am uitat sa va povestesc despre taxe.

- Taxa pod Giurgiu, 14 lei;

- Vinieta BG, online, aprox. 15 euro pe o luna;

- Autostrada Grecia, imediat dupa vama, 2 euro, se plateste si cu cardul

- Autostrada Grecia, dupa vreo alti 30 km, 1 euro; se plateste si cu cardul.

- Pret benzina BG, similar cu al nostru, aprox. 0, 8 euro/l. In schimb, in GR, este intre 1, 3-1, 5 euro/l :default_109:

 

Politie, rar am vazut, mult mai rar ca in alti ani.

  • Like 4

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adam Adrian

@Catalin Eco Salut, la intrare in Grecia, ai avut probleme(se făceau teste covid aleatoriu cum spuneau)?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin Eco

Da, se faceau teste. In fata mea a fost o masina de Serbia care a fost oprita pt testare pasageri. Noua ne-a dat drumul imediat ce ne-a verificat documentele; 30 secunde a durat pt noi controlul.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ciprian Mirescu

@Catalin Eco multumim pentru info! 

Concediu placut!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ursu Florin

@Catalin Eco cum e în zona?

E lume in camping? Tavernele sunt deschise?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin Eco

Tavernele, barurile, magazinele... toate sunt deschise si aprovizionate cum trebuie.

Lume cam putina, dar am remarcat asta de pe drum. Nu prea s-au inghesuit tutistii in perioada asta. Campingul e linistit, lumea e calma, chiar si marea era precum un lac linistit, aseara.

Per total e frumos, iar faptul ca nu este aglomerat ajuta la aceasta impresie.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ionut Craciun

@Catalin Eco salut, ne poti spune si tarifele din camping? Mulțumesc si concediu plăcut! 

Sper ca am scris unde trebuie, ca e prima data cand întreb ceva ;) 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin Eco

Salut!

Ca sa iti raspund la intrebare, preturile sunt cele de pe site-ul lor. Calculul pentru 10 nopti, 2 adulti si 1 copil (al doilea copil are sub 4 ani si nu plateste), rulota, auto, curent - 363, 62 euro.

Altfel, incepand de aseara, campingul s-a mai animat/aglomerat; deh, e weekend si la ei.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ursu Florin

Am rezolvat problema cu topicurile. Am mutat discutiile in noul topic despre Arministis.

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin Eco

Impresii de peste weekend.

Cum am spus, s-a animat bine in weekend. A fost party atat vineri seara cat si sambata seara. Nu ne-a deranjat, noi fiind campati destul de departe de zona respectiva, asa ca am dormit bustean.

De asemenea si plaja a fost mai aglomerata, dar fara sa iti faci probleme ca nu gasesti loc; e suficient de generoasa.

Magazinul alimentar este de fapt un minimarket, dar foarte bine aprovizionat. Daca vrei sa stai 3 luni aici, magazinul din camping iti pune la dispozitie tot ce ai nevoie.

Usor dezamagit de taverna. Nu au un sortiment prea mare de preparate, iar mancarea a fost buna, dar fara sa te dea pe spate. Pretul platit pe o masa a fost in schimb cam maricel, sau cel putin asta a fost impresia mea. Ne-a costat 50 euro 3 portii de mancare, doua beri si o sticla de apa. Daca mancarea ar fi fost extraordinara, probabil ca nu as fi comentat nimic, dar altfel...

Spre exemplu, ieri am fost sa mancam in Sarti. Ne-a costat tot vreo 50 euro dar mancarea a fost intr-adevar deosebita, 4 portii de mancare, doua frappe-uri facute cum trebuie (cu inghetata), un fresh si un nectar pt copii, o sticla de apa, iar la final am primit din partea casei nu unul, ci doua deserturi. Chiar si ospatarul ce ne-a servit a fost deosebit.

P00627-142147.jpg.b8648dd331d367f3244d104cfb86e209.jpg

Si ca veni vorba de Sarti, ei bine, aici e pustiu. Chiar daca plajele sunt deschise, tavernele asemenea, magazinele in marea lor majoritate sunt deschise, lipsesc turistii. Ma simteam ca in extrasezon. Extrem de putini turisti.

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Macsim

Salut! Am fost in acest camping anul trecut 14-24 septembrie 2019. Am avut o parcela pe malul marii...in partea dreapta.ce pot sa spun? Superb. Liniste, curatenie si marketul din camping bine aprovizionat. Dusurile pareau suficiente, plaja perfecta si preturile chiar decente.cand am fost noi campingul era populat preponderent de rusi, iar la receptie mai greu cu engleza. Dar a fost foarte bine. Am ajuns la concluzia ca pentru noi e mai bine sa mergem in concediu dupa 1 septembrie.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Zob

PRECIZARE: textul de mai jos reda modul in care am resimtit personal timpul petrecut acolo, are un procent de subiectivism inerent si nu am pretentia de judecata absoluta.

Tocmai ce m-am intors dupa un concediu de 10 zile in Grecia, spart in doua locatii, ambele in Halkidiki.A doua locatie unde am campat a fost Armenistis, situat pe bratul Sithonia.

Am plecat cu un gust amar si am sa va spun mai jos principalele lucruri care mi-au creat aceasta senzatie, imaginile alaturate redau o mica parte din lucrurile care nu mi-au placut:

- locatia este prezentata ca una de 4 stele, preturile fiind si ele pe masura, dar realitatea este alta, majoritatea spatiilor si aleilor sunt neingrijite.

- locatia are reguli destul de stricte, DAR care nu se respecta si NICI nu se vad eforturi ale administratorului in sensul corectarii abaterilor.

- foarte multe masini sunt parcate pe aleile de acces, nu in interiorul locului inchiriat, ceea ce face foarte anevois accesul celor care vin sau pleaca.

- toaletele si dusurile sunt destul de putine ca numar, si sunt foarte prost intretinute. Sunt construite treptat, cele noi arata ok, dar cele vechi sunt conform imaginilor alturate.

- locatia este foarte mare, mii de locuri de inchiriat: rulota, autorulota, cort, rulote fixe, casute fixe... din punctul meu de vedere aici este si buba generala, nu mai poate fi administrata cum trebuie, avand in vedere suprafata si densitatea.

- in continuu a cazut alimentarea cu electricitate, frigiderul devenind complet ineficient... si in plus cred ca nici nu i-a picat bine zecile de opriri-porniri... "Spatiul pentru refrigerat" pus la dispozitie de administrator este cel din imagini... pentru sute de locuri de inchiriat, nu mai vorbesc si de cum arata.

- foarte multe improvizatii si constructii neconforme... mai ales la instalatiile electrice... vezi incendiile care au loc permanent in Grecia, chiar ma asteptam la o mai multa atentie pe subiect. Sa nu mai vorbesc ca nu am vazut un singur hidrant sau stingator.

- foarte multe rulote parcate "permanent" , gen locuinta de vara pentru locuitorii oraselor din proximitate. Cei de pe aceste parcele invadau spatiile alaturate sau aveau construite diverse anexe din corturi fix pe limita de proprietate, ceea ce duce la o senzatie de ghetou, de ingramadire. In mod normal astfel de zone consider eu ca trebuie alocate special, exclusiv pentru genul asta de "inchiriere", dar aici erau peste tot.

- multe rulote parcate definitiv si care erau intr-o stare jalnica, ducand aspectul general al locului intr-o zona neplacuta ochiului...

- pubelele de gunoi erau foarte rare si de genul celor din imagini, care acumulau multe resturi si inerent generau mirosuri neplacute.

- locatia este intr-o continua dezvoltare , cu locuri din ce in ce mai selecte (glamping...) dar plaja aferenta este aceeasi, ceea ce a dus la o inevitabila aglomerare a acesteia... desi peste tot in camping sunt semne cu 2m distanta intre oameni , pentru siguranta, acest lucru era practic imposibil.

- un alt lucru neplacut a fost acela ca in momentul rezervarii nu avea posibilitatea de a selecta locul dorit si nici dupa confirmarea plati nu iti era comunicata aceasta informatie.

 

Asa cum spuneam, cele de mai sus sunt doar o parte dintre lucrurile care mi-ai creat senzatia de ... nu am sa revin in aceasta locatie. Consider ca o locatie prezentata ca fiind de 4 stele si unde am platit 43 euro , doi adulti + 1 copil de 10 ani si rulota, nu indeplineste criteriile mele si pe care le consider rezonabile.

229050766_4530845250300551_5488015755771220016_n.jpg

229394062_4530845110300565_4603615207941363031_n.jpg

233165249_4530845683633841_4945728817425860293_n.jpg

233451225_4530844643633945_3382203857445207774_n.jpg

233580411_4530845563633853_2079467174990483374_n.jpg

233770023_4530845416967201_4890141060131140610_n.jpg

234151867_4530845866967156_8302592265964261039_n.jpg

234184751_4530844300300646_6574334935208118914_n.jpg

234582780_4530844823633927_3893164672920273626_n.jpg

234823043_4530846130300463_6719100101862763575_n.jpg

234894314_4530844970300579_739757137947866305_n.jpg

235104958_4530844490300627_7595623522526729469_n.jpg

  • Like 3
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ciprian Mirescu

Multumim @Florin Zob !

Eu eram prin zona în 01-08 si am vrut să intru sa vizitez campingul. De la drumul principal era un anunt că nu mai sunt locuri libere. Coborând totusi spre camping erau masini parcate pe amblele parți ale drumului de acces. La intrarea în camping dl. de la paza a fost sec si rece spunând că nu am voie să-l vizitez decât în ziua următoare. 

După ce am văzut pozele de la tine înteleg că nu am pierdut nimic pentru că nu am mai revenit în ziua următoare.

Continuând drumul spre Sarti am oprit să văd campingul Lacara, unde am fost primit fără nici o problemă iar domnul de la recepție a fost foarte amabil. 

Drumuri bune:salutare!:

 

  • Like 1
  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.