Valea Nirajulu

  • articol
    1
  • comentarii
    2
  • vizualizari
    51.155

Câmpu Cetăţii

Peter Si Delia

16.368 vizualizări

              Câmpu Cetăţii sat component al comunei Eremitu, localitatea se găsește pe cursul superior al râului Nirajul Mare, La poalele munţilor Gurghiu pe drumul judetean,   DJ 13 județul Mureș, ,  între satul Eremitu şi orașul Sovata aflat doar la 17 km, şi doar la 38 de km de Târgu Mureș. 

Numele  satului vine de la fosta cetate de lângă sat.
   Coordonate: 46°40′13″N 25°00′50″E 

Obiective turistice:

  • Pe culmea Tâmpa - burguri din epoca romana (reutilizate in Evul mediu).
  • Ruinele cetatii Vityal (sec. XIV-XVI).
  • Biserica Romano-Catolica (sec. XV)
  • Pescăria Câmpu Cetăţii

 

Mustang Camping

Latitudine:     46.66789706502413

Longitudine: 25.004537228250115  

     Am campat aici  timp de patru zile şi am fost realmente încântaţi de peisajul înconjurător, aerul curat şi  linişte.

Serviciile specifice sunt excelente şi accesibile.

     Am fost la pescuit la pescaria aflată la un Km distanţă unde am pescuit păstravi pentru cină20180705_122157.thumb.jpg.62f6b82323ac28cc9007ac563f60c060.jpg.

 

 

 

 

 

Camping

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nirajul generator de sunete mov

IMG-20180703-WA0011.jpg.6c36a6a3ec3038c34602eae70640cf89.jpg

 



Comentarii


Comentarii Recomandate

Multumesc mult pentru prezentare, si noi vrem sa vizitam locatia. Felicitari si mult succes in continuare si drumuri bune.

Distribuie acest comentariu


Link către comentariu

Am campat in mai multe randuri acolo.

Prezentarea este buna, dar sunt mult mai multe lucruri de spus:

- Proprietarul campingului locuieste acolo permanent, cu sotia si cei 2 copii minunati, asa ca beneficiati de asistenta permanenta.

- Nu primeste turisti necivilizati.

-Este bine sa intrati pe site-ul campingului si sa va faceti o rezervare, in prealabil.

- Beneficiati de apa calda permanent, dusuri, bucatarie echipata complet cu acces la frigider, masina de spalat, aragaz etc

- Foisor si loc pt. gratar

- Are pentru doritori si cateva casute de lemn.

- Rau cu mici cascade si locuri de meditatie si relaxare.

- Posibilitatea de campare la umbra sau la soare.

- Organizeaza excursii in zona cu masinile de teren personale. Copiii in special vor fi incantati.

- Se poate ajunge la mocanita care face legatura intre Campul Cetatii si Sovata. E ceva superb!

- Pescaria despre care se vorbeste este ceva mai mult. Se poate pescui, poti cumpara pestele gata prins, poti sa comanzi mai multe variante de peste din meniul restaurantului de pe lac etc.

Si multe multe altele.

Daca o sa am timp poate fac o prezentare cu imagini.

Pe scurt, este o locatie cum sunt putine in Romania.

  • Like 2

Distribuie acest comentariu


Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont
  • Conţinut similar

    • Andrei.N
      de Andrei.N
      Ca sa citez câțiva prieteni, ce susțin ca  după o vacanță cu copiii se impune o alta vacanță in care ei sa fie in deplasare iar adulții la relaxare, soția a sugerat sa lăsăm copiii la bunici, unde au si mulți prieteni, iar noi sa mergem la relaxare preț de câteva zile. Cum știm cu toții ca vorba aceea “happy wife, happy life” este valida, am decis, ca un soț cuminte, sa mă conformez si m-am apucat sa caut informații despre campinguri.
      Cum locuiesc in București si îmi este lehamite sa parcurg DN1, mai ales in perioada concediilor, ne-am orientat sa mergem către sud. Decizia de a merge in Bulgaria a venit încă de la drumul de întoarcere dinspre Grecia, doar ca a trebuit sa revenim preț de o săptămâna prin București. Băiatul cel mare și-a dorit sa rămână singur, o săptămâna, la bunici așa ca am lăsat si rulota parcata acolo (este foarte aproape de granița cu Bulgaria).
       
      Am contemplat cu ideea de a merge la 7 lakes (referire aici), ne-ar fi plăcut sa facem drumeția către toate cele 7 lacuri, insa era distanță cam mare si am decis totuși sa rămânem aproape de casa așa ca ne-am hotărât asupra https://kapinovski.bg/en/ situat in apropiere de Veliko Tarnovo. 
       
      Drumul a fost ușor, am ajuns într-o zi de sâmbătă si am găsit loc liber fix lângă 3 echipaje, formate de oameni minunați, din România cu care ne-am împrietenit imediat. Din păcate dânșii au plecat a doua zi astfel încât am rămas doar eu cu soția.
      Brusc am realizat ca avem foarte mult timp, ne-am plictisit de drumeții, de plimbări cu bicicleta, de plimbări prin oraș, de stat la piscina.
      Cu alte cuvinte ne-am încărcat bateriile in cele 6 zile pe care le-am petrecut aici.
       
      Atașez câteva imagini si, din moment ce ne-a plăcut aici, am hotărât sa aducem si copiii la o data ulterioară.

      Locul in sine este unul minunat, poziția este fantastică. Pe malul unui rău,

      cu o cascada superba de unde mulți oameni își încearcă abilitățile de săritori, pădure vasta si munte cu altitudine mica.
       
       
      Campingul este plin de copaci si este imposibil sa nu găsiți un loc umbrit. 


       
      Exista un loc de joaca cu trambuline, exista posibilitatea închirierii de biciclete, exista posibilitatea închirierii de căsuțe cât si rulote staționare ce aparțin campingului. La zona de corturi exista vetre amenajate din loc in loc unde am făcut si noi focul de cateva ori si ne-am bucurat de aerul curat si trosnitul vreascurilor. Am prins câteva zile mai friguroase si am preferat sa cinam in interiorul rulotei.

      Exista si o bucătărie care, din păcate, nu este curățată prea bine de către administrație. Chiar le-am atras atenția ca zona respectivă ar trebui menținută mai curată insa personalul de la curățenie părea ca nu da doi bani pe ceea ce le spune domnișoară tânără de la recepție, astfel încât m-am dus într-o zi si le-am arătat doamnelor cum se desfac filtrele de la hota si cum ar trebui sa le curețe deoarece era atâta grăsime pe filtrele respective încât risca sa pice in tigaie daca se dorea a se găti ceva. Totuși minusurile se opresc aici. Exista canalizare trasa la fiecare loc, astfel ca golirea casetei de toaleta este foarte facilă, dar si branșamente de apa + curent electric.
       
       
      Era sa uit de faptul ca, daca ajungeți in sezonul potrivit, locurile adiacente campingului sunt pline de rugi de unde puteți culege mure. 

       
       
      După nici 2 săptămâni am revenit împreună cu copiii, pentru câteva zile, si așa am încheiat vacanța de vara. 
       
       

    • Alin Mihaila
      de Alin Mihaila
      Anul asta am ales Albania si la sugestia unor prieteni polonezi am ales Moskato Camping din Livadah Beach in apropiere de Himare. Din pacate, printr-o scamatorie demna de toata lauda, am sters mai multe poze printre care si cele pe care le-am facut in camping pentru prezentare insa gasiti informatii atat pe site, cat si pe pagina lor de facebook. 
      Conditiile sunt bune spre foarte bune, in camping lumea se respecta, si chiar daca au si o terasa in camping, dupa ora 22.00 lumea vorbeste in soapta. 
      Noi am stat in linia 1, adica din rulota pana in apa... 100 m. Am solicitat loc de campare cu umbra si am primit unul sub o copertina realizata dintr-un material textil ce parea ca ajuta la respingerea razelor solare. Am platit 33 euro/zi (2adulti+2copii), insa in banii astia ai parte si de 2 sezlonguri si o umbrela pe plaja din fata campingului care este administrata tot de proprietarii campingului. De asemenea in interiorul campingului este si un magazin destul de bine aprovizionat.
      Din ce am mai vizitat eu pe acolo, era cam cel mai dragut camping, in zona fiind inca vreo 5, dar noua asta ne-a placut.
      Turistii din camping? Multi sloveni, cehi, nemti, ici colo cate un norvegian, finlandez...
      Plaja din Livadah este o plaja cu pietre mici spre medii, dar rotunjite... Terase sunt, preturile "albaneze"... 
      PS: Am fost si la "Maldivele" Albaniei, dar sincer, nu mi-a placut la Ksamil... Lumea spune ca dupa ce au descoperit Livadah, cei din Occident prefera plaja linistita de aici in detrimentul tambalaului din Ksamil. 
      Offtopic: Am incercat sa creez un topic pentru Albania, dar n-am reusit. Poate face treaba asta un admin si muta si topicul asta acolo.
    • Alin Mihaila
      de Alin Mihaila
      Campinguri  din Albania
    • Alin Mihaila
      de Alin Mihaila
      Pentru cei aflati in tranzit spre Grecia, un popas excelent ar fi Camping Verila din statiunea Sapareva Banya. Noi am ajuns aici din intamplare, la intoarcere din Albania intrucat breteaua spre camping Kromidovo era blocata pentru asfaltare, asa ca ne-am continuat drumul. Am stat o singura noapte in camping, insa Sapareva Banya merita mai multa atentie fiind o statiune foarte draguta la poalele muntilor Rila. Locurile de campare nu sunt delimitate insa e loc destul pentru toata lumea. Noi am platit in jur de 100 lei pe noapte (2 adulti+2 copii). 
      Ce nu prea mi-a placut este accesul care la un moment dat este in panta, cu drum de tara, dar cu o abordare linistita si cu rabdare se rezolva. In camping am gasit multi nemti, cehi, dar si o rulota din Romania.
      Din pacate n-am reusit sa fac poze, dar gasiti mai multe detalii pe site.
    • Cristian George
      de Cristian George
      Buna ziua si bine v-am gasit!
      Multumesc pentru accept in aceasta comunitate si sper sa ne cunoastem mai bine odata cu trecerea timpului si sa aflu cat mai multe despre campat. Sunt recent mutat in Bucuresti si caut zone bune pentru a incepe campatul in viitorul apropriat si sfaturi pentru a avea o experienta cat mai placuta.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.