Mircea

Ghid de calatorie prin Romania - iulie 2016

33 postări în acest subiect de discuţie despre Ghid de calatorie prin Romania - iulie 2016

Ghid de calatorie prin Romania - iulie 2016

Eugen David
On 25.08.2016 at 8:10, mircea a scris:

   In dimineata zilei a cincea am pornit catre Prislop, la mormantul Parintelui Arsenie Boca, unde  ne-am incarcat cu energie pozitiva.

Drumul este in lucru si urcusul este destul de greu , dar  as spune placut. La intrare am vazut clopotnita care a fost construita de Parintele.

Da la mormantul unde de odihneste Parintele (un loc de o frumusete mirifica), se urca pe poteca , apoi, la numai 65 m pe poteca in jos, se afla Pestera Sfantului Cuvios Ioan de la Prislop.

Acesta, dorind sa-si inchine intreaga viata lui Dumnezeu, si-a parasit casa parinteasca si a ales sa duca o viata retrasa in pestera pe care a sapat-o singur in stanca. Sfantul Cuvios Ioan de la Prislop a fost, este si va fi pentru noi cei care cautam mantuirea, o pilda de sfintenie, iar chilia lui un loc de reculegere sufleteasca pentru toti cei care cauta un cuvant de mangaiere.
    La intoarcere, tot pe jos (am lasat masina si rulota la baza dealului), am mancat la o terasa pe platou si apoi am continuat drumul catre Hunedoara unde am vizitat Castelul lui Iancu. Impresionant.

Seara ne-am cazat la Campingul de la Lacul Cincis. 

@mircea, ma asteptam sa dai un telefon ca esti in "zona mea"! tamp 

Tot mi-ai promos ca ma vizitezi, ce te-a determinat sa nu o faci, sti tu mai bine!

Mi-ar fi facut o deosebita placere sa ne intalnim! Dar ce pot spune, decat ca ma bucur de momentele frumoase petrecute!

Problema este ca eu in ultimul timp am fost destul de absent pe forum, dar telefonul era activ!

Poate cu alta ocazie!

Numai de bine!

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Mircea

   Intr-o frumoasa zi de vineri,  16 septembrie 2016, am decis sa facem  o excursie la PADINA. Era prima oara cand urma sa luam, cu adevarat, in piept muntele. Am inhamat cei 101CP la casuta si ... directia Sinaia pe DN1. Traficul, in cursul diminetii, nu a fost aglomerat, astfel ca am ajuns lejer in Sinaia si ne-am inscris pe DN71(directia Targoviste) de unde mai aveam de mers circa 30 km pana la destinatie. Primii 6 km au insemnat un urcus, de incalzire, cu multe serpentine pe un asfalt impecabil , dupa care am urmat indicatorul spre dreapta catre Cabana Pestera. Iar urcus, iar serpentine si in sfarsit am ajuns la Cabana Zanoaga. I-am cautat, din priviri, casuta lui  @Stefan P dar era bine ascusa, :laughing: asa ca, dupa discutii cu asfaltatorii care lucrau in zona, am continuat drumul pe un asfalt la fel de bun si am urcat  destul de greu inca 5km pana am ajuns la buza Barajului  Lacului Bolboci. Aici am facut o scurta pauza , pentru caii mei, si am facut poze intr-un peisaj mirific. Ultimii 10 km au fost si cei mai grei . Drumul ingust  facea ca intalnirea cu masini mari de transport beton (cifaroame) sa fie cu emotii, dar am ajuns cu bine la Cabana Dichiu si de acolo a inceput coborarea catre Cabana Padina.
   Odata ajunsi la destinatie, am ramas muti de uimire ce peisaj ni se deschidea in fata. Ne-am instalat si am inceput sa inspectam imprejurimile. Un panou stradal ne indica Pestera Ialomitei la o distanta de 650m , asa ca nu am mai stat pe ganduri si am pornit intracolo prin padure . Am ajuns la bisericuta de strajuieste intrarea in pestera si am decis sa o vizitam a doua zi mai pe indelete. Ne-am intors la casuta, am mancat,  am baut o bericica si am instalat TV ul . Aerul curat si rece de munte ne-a toropit si am adormit ca niste copilasi incantati de ceea ce am vazut.
   A doua zi, sambata, echipati corespunzator pentru cele 5 grade din interior, am vizitat Pestera Ialomitei si am ramas impresionati de ceea ce am vazut. Ne-am intors la casuta, am facut un gratar la care am adaugat si carnat de oaie cumparat de la un producator din zona si dupa o scurta pauza, am pornit din nou la drum catre Schitul Pestera si Cabana Piatra Arsa. Am ajuns la Telecabina , dar orele fiind inaintate nu am mai putut urca la Babele. Ramane  sa revenim in zona pentru a ne bucura si de aceste frumuseti.
   Duminica dimineata ne-am intors acasa pe acelasi drum. Recomand cu toata inima acesta destinatie care merita a fi vazuta. hi
   Iata si cateva poze:

2016 SEP (29).JPG

2016 SEP (27).JPG

2016 SEP (60).JPG

2016 SEP (37).JPG

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

Foarte frumos, felicitări si multumim pentru postare si imagini @mirceasuperok

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cornel Mihailescu

Superb @mircea hi
Intradevar este o zona minunata.nay
Felicitari si multumim pentru pozele postate .superok

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mina Ionel

 Super d-l Mircea..! Foarte frumos povestit, amanuntit si la obiect..! Ah, ce as pleca si eu teleleu'..! Felicitari !

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mircea

Multumim colegilor pentru frumoasele aprecieri si va mai daruim  o poza cu apa vie care izvoraste din adancurile Pesterii Ialomitei. Asa este si viata noastra care curge frumos si curat.

2016 SEP (5).JPG

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Stefan P

Superb Mircea! Ai/ am prins perioada cea mai potrivita, cu zona libera si liniste ! Sa fi venit acum 3 saptamani, nu aveai unde arunca un ac la ce aglomeratie de rulote si corturi.

Eu in camping sambata seara am avut 60 copii! Am avut noroc ca nu au fost galagiosi.

Merita explorata aceasta zona descrisa dar e bine sa prinzi momentul prielnic si sa nu fie foarte aglomerat daca vrei sa savurezi ceva frumos pentru cei ce vor liniste!

La cat mai multe iesiri colegutu!

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Alexandru Marin
On 31.08.2016 at 19:35, mircea a scris:

Ne-am intors, pe acelasi drum,   la Turda, Ocna Mures, Aiud, Alba Iulia, iar la Sebes am cotit stanga spre Sibiu pe DN 1-7. La Sibiu ne-am cazat la Cisnadioara in Camping Ananas. Tariful de 64 lei (cu apa calda, fara energie electrica) ne-a determinat sa plecam a doua zi catre casa si sa reprogramam  vizita in Sibiu cu alta ocazie cand vom fi mai odihniti si vom gasi si o locatie cu preturi bune si unde sa putem sta cateva zile, fiind multe de vazut in zona.  Asadar, am plecat catre Brasov si  dupa ce am trecut pusca prin Fagaras, am decis sa inoptam  la Cartza, o localitate la circa 100km de Brasov, intr-un camping amenajat in curtea unui localnic. Tarif 45 lei cu apa calda, energie electrica, internet.  Am stat o noapte si ne-am simtit excelent. Acolo voi mai reveni, daca va fi pe traseul altei calatorii.

   Dimineata, am plecat spre Brasov si de acolo pe DN1A, unde?, ... evident la Cheia,   locatie in care ne-am cazat pentru doua zile. Am facut si o excursie, pe jos, la Muntele Rosu si ne-am incarcat plamanii cu aer curat de munte.

   Dupa mai bine de doua saptamani, 1540 km parcursi, obositi dar cu o mare satisfactie sufleteasca, am ajuns , acasa avand inca in memorie aceasta frumoasa excursie.superokhi

2016 IULIE (278).JPG

2016 IULIE (282).JPG

2016 IULIE (310).JPG

2016 IULIE (318).JPG

2016 IULIE (332).JPG

Urmatoarea ieseala a fost peste cateva zile la Cotzofanesti unde am intalnit colegi minunati  si am stat patru zile. La plecare, am facut si o poza de grup pentru aducere aminte. nayhi

14102175_1010824125704501_7075390054364793082_n.jpg

Felicitari, esti un maestru al reportajului de calatorie, rulotist destoinic , informatii utile, meriti multa reconostiinta..

  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.